Bolgár Bolgár
Görög Görög
Horvát Horvát
Lengyel Lengyel
Német Német
Örmény Örmény
Roma Roma
Román Román
Ruszin Ruszin
Szerb Szerb
Szlovák Szlovák
Szlovén Szlovén
Ukrán Ukrán

Soltész Miklós a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

Az illegális migráció megállítását célzó intézkedésekről is szó volt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Valeri Szimeonov bolgár miniszterelnök-helyettes szombati megbeszélésén.

Az államtitkár erről a Pest megyei Halászteleken, a Bulgária függetlensége napja alkalmából tartott ünnepség után beszélt az MTI-nek. Az eseményen részt vett Valeri Szimeonov is.

Soltész Miklós felidézte: Bulgária 1878-ban, csaknem 500 éves oszmán megszállás után vált függetlenné. Azt, hogy mit jelent egy megszállás, a magyarok is nagyon jól tudják, akárcsak azt, hogy egy hasonló időszakra, helyzetre fel kell készülni – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a jelenleg Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika felől érkező hatalmas népvándorlásra pedig meg kell adni a választ.

Kiemelte: Bulgária is megépítette az országa határait védelmező kerítést, és a magyarokhoz hasonlóan úgy látják, ott kell segíteni, ahol a baj van. A demográfiai kérdést pedig nem bevándorlással, nem egy teljesen más kultúra behozatalával kell segíteni, mert ha egy társadalom teljes mértékben feloldódik egy másik kultúrában, és ráadásul ez erőszakos, agresszív módon történik, akkor a megmaradás esélye minimálisra csökken – mondta.

Megosztás

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.